luni, 23 aprilie 2012

Si tinerii din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională "Lucie Lecomte" sarbatoresc "Zilele Orasului Botosani"


După manifestările  cultural-religioase prilejuite de sarbătorirea Zilelor Oraşului Botoşani, în ziua de 23 aprilie, când întreg neamul creştinesc sărbătoreşte pe sfântul mare mucenic Gheorghe  - purtătorul de biruinţă, Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională a fost gazda unei Expoziţii de artă meşteşugărească şi produse artizanale.
                Expoziţia a debutat cu un program artistic susţinut de către binecunoscutul taraf - Taraful Entuziaştii al Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani-dirijat de domnul Valentin Popa, Grupul vocal "Cheia Sol" - coordonat de doamna Oana Puşcasu şi mici artişti ai oraşului: Codruţa Barariu, Mihăiţă Enache şi Raluca Balan
               Această manifestare a avut prezenţi în deschidere oaspeţi de seamă, care au răspuns cu drag invitaţiei şi care au ramas impresionati de eforturile acestor tineri din centru de  a răspunde de fiecare dată afirmativ la orice iniţiativă cu impact major asupra comunităţii în care trăiesc. Printre invitati amintim participarea domnului Dir. Radu Humelnicu de la Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Botoşani, domnul Viceprimar Cătălin Alexa al Primăriei Botoşani alături de conducerea D.G.A.S.P.C. Botoşani şi de mulţi alţi colegi şi colaboratori din cadrul instituţiei. În deschidere, domnul Tudorel Tupiluş,un vechi colaborator, a adresat cuvinte calde conducerii şi tinerilor din centru.
                      Taraful Entuziaştii în frunte cu domnul Tupiluş Tudorel, ca de fiecare dată ne-au molipsit cu  entuziasmul şi dăruirea cu care cântă şi ne-au arătat cum poţi depăşi orice limită, cum imposibilul devine posibil atunci când iubeşti ceea ce faci. Acelaşi lucru ni l-a demonstrat şi tânăra noastră Mărioara Borcan, care a evoluat alături de Taraf şi ne-a impresionat cu vocea sa, spre bucuria şi aprecierea colegilor săi din cadrul centrului, mândri că au printre ei o asemenea voce.
                     Nu s-au lăsat mai prejos nici copiii din Grupul Cheia Sol, coordonat de doamna profesor Oana Puşcaşu, care ne-au încântat şi de această dată prin melodiile bine alese, dar şi prin surpriza care au făcut-o la final cu cele două torturi mari care au îndulcit tinerii şi un CD cadou cu piesele copiilor.
                         Daruri frumoase muzicale au primit tinerii din centru şi din partea acelor 3 artişti, Codruţa Barariu, Enache Mihăiţă şi Raluca Balan, care au interpretat cu aceeaşi bucurie câteva piese din reprtoriul lor muzical.
                      Îi aşteptăm cu drag pe toţi şi cu altă ocazie, ocazie pe care o vom creea având acelaşi spirit al bucuriei, armoniei şi iubirii, spirit ce uneşte inimi şi ne luminează viaţa.

Această acţiune a noastră, în zi de praznic a Sfântului mare mucenic Gheorghe- purtător de biruinţă, a arătat încă odată faptul că atunci când handicapul fizic sau psihic limitează de cele mai multe ori, INIMA deschide multe alte oportunităţi de a omagia VIAŢA, de a arăta că putem fi şi noi biruitori în faţa visicitudinilor vieţii şi că putem munci, la fel cum ne putem bucura, alături de cei cu care viaţa a fost mai darnică.











Mulţumesc încă odată tuturor participanţilor şi sponsorilor: S.C. FIVECONTINENTS S.R.L. - reprezentată de dna Cornelia Boldea şi S.C. OVISMIMPEX S.R.L. - reprezentată de domnul Huţu Emil.


Şef centru,

Dorina Prisacariu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu